Our website uses cookies.

Budapesti kraft-színtér

A kézműves sör európai térhódítása Magyarországot is bőven behálózta már az elmúlt években, így joggal merül fel a kérdés: melyek azok a boltok, pubok, szórakozóhelyek, ahol a legjobb kraft söröket élvezhetik a sörkedvelők?
 

Üzletünk, a Beerselection a Blaha Lujza tértől pár perc sétára található és több, mint 750 különböző sörrel várja a kraft rajongóit mintegy 100 négyzetméteren. A készlet frissen tartásáról 18 hűtőszekrény gondoskodik, s a hazai kézműves paletta mellett a világ minden tájáról érkezett sörök közül válogathatunk.

Bár első sorban bottle shop-ként funkciónálunk, azt érdemes megemlíteni, hogy a négy állandó sörcsapról elvitelre is lehet kérni, illetve helyben fogyasztásra is van lehetőség, egy 15 fős galérián a boltban. Ha még csak ismerkedsz a kraft világával, szívesen segítünk szemezgetni, de akkor is készséggel adunk tanácsot, ha tapasztalt sörkedvelőként új stílusokkal vagy főzdékkel ismerkednél meg.

Budán több nagy sörkert is várja az érdeklődőket.

A KEG Sörművház a Gellért-hegy lábánál, a Bartók Béla út sarkáról nyílik, és 320 négyzetméterével tökéletes hely események, összejövetelek megrendezésére. A KEGben 32 csapról kóstolhatnak az ide betérők jobbnál jobb kézműves söröket, amik fölött egy finom vacsora, vagy remek rágcsálni valók kíséretében lehet időzni.

Óbudán megnyitotta kapuit a Mad Garden Buda, ahol a Mad Scientisttől megszokott minőséget kapjuk egy kellemes, befogadó hangulatú kerthelyiségben. Filmvetítések, közösségi vásárok, felolvasó estek és más sokszínű programok várják a szórakozni vágyókat.
A Jégkert a Széll Kálmán tértől séta távolságra található, nyitott és fedett tereivel télen-nyáron kiváló úticél lehet. A funkcionáló jégpálya mellett sportközvetítések is terítékre kerülnek, s a kiváló menü mellé 24 sörcsapról válogathatnak a kraft sörök szerelmesei.


A pesti oldal bővelkedik kézműves kocsmákban és pubokban is.

Megnyílt a Mixát Udvar a nyolcadik kerületi Krúdy Gyula utcában, ahol a KEGből megismert kiváló kraft sörök mellett koktélokkal, borokkal, ételkülönlegességekkel és élő zenével is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A leghíresebbek közé tartozik a Hopaholic és a Csakajósör is: mindkét söröző a hetedik kerületben van, ahol helyben a csapokról vagy a hűtőkből, polcokról rengeteg kiváló sörrel ismerkedhetnek meg a vállalkozó szelleműek. Hasonlóan izgalmas választékkel vár mindenkit a Hops Beer Bar, ami egy kicsi, de annál hangulatosabb söröző a Wesselényi utcán.
Frissen nyílt az Izabella utcán az InVitro főzde sörbárja. A kellemes kis bár 8 sörcsapján olykor vendég magyar kraftok is megfordulnak, a hűtőkben pedig különböző külföldi gyártók dobozos és üveges sörei közük lehet válogatni.
Az Élesztőháznak nem csak a csapon lévő sörei, hanem a konyhája is kézműves. A Tűzoltó utcai gasztró bisztró hangulatos belső tere elég nagy arra, hogy széles baráti körben is élvezhessék a kraft különlegességeket az ide látogatók.

A Blahánál található Rizmájer sörházban a márka saját söreit csapolják, késő estig nyitva tart és az idelátogatók nem maradnak éhesek sem: street food konyhájuk menüje mellé remekül illik egy „Rizi” IPA.
Ha pedig valami igazán extrára vágyna az ember, a Gravity Brewing és a Ruin Brew is „látványpékség” módjára látogatható: nem csak a ház söreit kóstolhatják az érdeklődők, de a főzés folyamatát is megnézhetik egy plexi mögül.
Ha pedig az aranyló ital forrásáig akarunk menni, számos budapesti főzde rendelkezik taproommal, ahol a legfrissebb sörökkel örvendeztetik meg a rajongóikat.

A Fehér Nyúl brewpubja a Soroksári úton található, és kellemes belső tere mellett tavasztól kiülős terasszal is várja a kraft szerelmeseit.
A Mad Scientist nem aprózta el a szórást: amellett, hogy Madhouse néven egy hatalmas, de annál otthonosabb bárt üzemeltet az Anker közben, tavasztól őszig a Maglódi úton is élvezhetjük az őrült főzeteiket a MadKert berkeiben.
A Horizont sörfőzde taproomja is megnyílt tavaly: ha nem csak iszogatni szeretnénk, van lehetősége egy főzdetúrával összekötött BBQ vacsorán is részt venniük a kézműves sörök szerelmeseinek.
A First Craft Beer Co. sörei a Deák Ferenc tértől rövid sétatávolságra két lokáción is látogathatók, ahol a kiváló italokon túl BBQ és más ételkülönlegességek is várják a vendégeket. A főzdének egyébként taproomja is van, ahol előzetes jegyvásárlást követően főzdetúrára is mehetnek az érdeklődők.
A Monyo minden eddiginél nagyobb fába vágta a fejszéjét, de végül hatalmasat dobbantott: a felépült MonyoLand, ami egy többszáz fő befogadására képes, kül- és beltéri park a vadonatúj főzde mellett, ahol koncerteket, zenés esteket is tartanak. A Monyo Tap House pedig továbbra is várja a vendégeket a Kálvin téren.

 

 

A lista persze teljesen szubjektív, rengeteg helyen árulnak jó kézműves söröket, legyen az akár hazai, akár külföldi. A fentebb említett sörözők többségében mi is megfordultunk már, és szívesen ajánljuk mindenkinek, aki jó sörre vágyik.
 

 

Labels attached to the content: Blogpost
blog comments powered by Disqus