Barion Pixel
Our website uses cookies.

.

Central Waters Black Gold (2022) 0,65L

Webshop price
24,990 Ft
28,740 Ft
Manufacturer: Central Waters
Stock 1: Last 1 db in stock
Not Rated
Expected delivery: June 06, 2023

Description

Az egyik leglimitáltabb és legkeresettebb söre a főzdének. Bourbon hordóban érlelt Imperial Stout ami minden októberben megjelenik a sörfőzdében, és minden évben más receptúra alapján készül, mint az előző. Tölgy-bourbon hordóban érlelt karamellás, kávés, tölgyfaszénes, diós, melegítő whisky jegyekkel rendelkezik.

Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.

A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.


Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek

Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli

Reviews

There are no reviews for this product.