Our website uses cookies.

Őrült főzetek igazi ínyenceknek

Ugyanis a srácok hatalmas szerepet töltöttek be a néhány éve elkezdődött kraft forradalomban: a MONYO oldalán ők voltak az elsők, akik 2016 nyarán beköltöztek a Főzdeparkba, ahonnan a hazai kisüzemi sörök reformja indult, és őrült ötleteikkel fenekestül felforgatták a piacot. 

A házisörfőzőkből álló alapító hármas a gyakorló köreit olyan, akkoriban már ismert neveknél rótta le bérfőzőként, mint a Reketye Brewing és a MONYO Brewing. A napjainkban ismert Mad Scientist aztán 2016 májusában öltött testet, mégpedig a Tarján Csaba, Szilágyi Tamás és Závodszky Gergő által alkotott mesterhármas irányításával.


Az erős rajtot követően 2016 végére megduplázódott a létszám, és a kemény munka hamar meg is hozta a gyümölcsét: 2017-ben a Mad Scientist lett itthon az Év Sörfőzdéje.

A budapesti BrewDoghoz társulva 2019 őszén elindultak az aktuális évi CollabFest-en, ahol a világ 78 főzdéjével kerültek szembe: a dél-koreai Szöultól kezdve az ausztrál Perth-en át az izlandi Reykjavíkig voltak résztvevők. A négynapos nemzetközi sörfesztivál végén sok amerikai, spanyol, angol és más nemzet sörfőzőit megelőzve végül a Mad Scientist pastry sour-je, a Blackcurrant Trifle végzett a toplista élén. Innentől pedig nem volt megállás; a bezsebelt hazai es nemzetközi díjakkal egyenes arányban nőtt az újabb és újabb, egyedibb és őrültebb főzetek száma, a szakmai precizitás és szenvedély pedig nem hagyott alább.


Tavaly végleg kinőtték a Labort, ami az első taproom-juk volt, így a 2020-as év végén megnyitotta kapuit az Anker közben a MADHOUSE – a kraft bisztró, ahol már nem csak a csapon, de ételkülönlegességekben és édességekben is élvezhetik a rajongók a Mad Scientist söreit. 

A megszokott kézműves típusokon túl a főzde előszeretettel kísérletezik édes és savanyú sörökkel, méghozzá nem kis sikerrel. Akik nem félnek kipróbálni extrább ízeket, mindenképp keressék a boltok polcain a Mead Scientist és MadX nevekkel ellátott palackokat és dobozokat – az élmény garantált.

A MAD söröket ITT találod.

Még több érdekességet szeretnél olvasni  a sörökről? Kövess minket a Facebook oldalunkon!

Labels attached to the content: Blogpost
blog comments powered by Disqus