Our website uses cookies.

Monyo Kings & Queen 0,375L

Normal price
11.17€
Manufacturer: MONYO
Stock 1: On Stock
Not Rated

Description

A Monyo hetedik évfordulós söre egy aszú hordóban, aszú szemeken két évig érlelt flamand vörös ale lett, de mit is jelent ez a gyakorlatban?

A flamand vörös egy tradicionális sörtípus Belgiumból, annak is a nyugati területéről származik, általában a "hagyományos" sörélesztőn kívül, Lactobacillust és alkalomadtán Brettanomyces-t is használnak az erjesztéshez, amitől savanyú és gyümölcsös karaktert egyaránt kap a sör. Jellemző rá a hosszú, fahordós érlelés, ami még jobban felerősíti a savas hatást. A sötétebb malátás -, aszalt gyümölcsös -, és fahordós jegyek miatt "Belgium burgundijaként" is hivatkoznak rá a műértők. Legismertebb tételeit a stílusnak a Rodenbach főzde készíti az 1800-as évektől.

A Monyo esetében is egy speciális élesztőkultúrát és egy klasszikus flamand vörös receptet használtak az alapsörhöz, majd a sört a HOLDVÖLGY-től kapott tokaji aszús hordókban érlelték két évig, ráadásul kézzel válogatott aszúszemeken pihentették a sört a hordóban.

A végeredmény pedig egy igazi kuriózum lett, valahol a sör és egy jó tokaji aszú határmezsgyéjén. Színre vöröses-barnás, az aszús, édes, brandys (aszalt sárgabarack) jegyek szépen kiegészítik a sör savanyú, funky-s, "lambicos" jegyeit. A hordós érlelés ad egy diós, mandulás plusz réteget a sörnek, a 13.7%-os alkoholtartalom ellenére nem lóg ki belőle az alkohol, balanszos, kortyolgatós tétel.

A csomagolás természetesen a sörhöz méltó módon exkluzív: MONYO logóval ellátott parafadugós zárás a mini pezsgős 0,375l-es palackon, dombornyomott címkével.

Boldog hetedik születésnapot MONYO Brewing!

Reviews

There are no reviews for this product.

Our Recommendation

Reketye Baszjad izüt 0,44L

(1)
Normal price
4.46€
Price for members
4.24€

Sima Stay Hibrated 0,33L

Normal price
3.05€
Price for members
2.90€

Ugar Brewery Donga Projekt - V, mint Villány 0,33L

Normal price
5.85€
Price for members
5.56€

Dupont Moinette Biologique 0,75L

Normal price
11.17€
Price for members
10.61€

Vaskakas Sunshine Reggae 0,33L

Normal price
2.49€
Price for members
2.37€

Tacet Brewery Walkür 0,33L

Normal price
2.77€
Price for members
2.63€

Corrupt Chef Starter 0,33L

Normal price
4.73€
Price for members
4.49€

First Big Boy 0,33L

Normal price
5.01€
Price for members
4.76€