Barion Pixel
Our website uses cookies.

Kóstoló a díjnyertes sörök világából

Akik valaha hallottak már magyar kézműves sörről, azoknak biztosan ismerősen cseng a MONYO Brewing neve. Ez nem véletlen, hisz jelenleg a MONYO az egyik legfelkapottabb főzde a hazai piacon; söreiket a szaküzletek és a szupermarketek polcain egyaránt megtalálhatjuk, hála a kisüzemi sörgyár széles választékának és a konzisztens minőségnek, amit képviselnek.

A sikertörténet a 2014-ben a Kálvin téri MONYO Bárban kezdődött. Az akkor még gyerekcipőben járó kézműves sörfőzés nem mindig produkálta azt a minőséget, amit Pein Ádám alapító szívesen felszolgált volna vendégeinek, s így fogant meg az ötlet: kézbe veszi az irányítást és saját főzdét alapít. Ekkor ajánlották neki Németh Antit, aki az egyetemi oktatói pályát otthagyva kezdett gerillafőzőként tevékenykedni, s aki mára pedig az egyik legismertebb magyar sörfőző.
A feladat nem volt egyszerű, de a cél annál tisztább: hard reset a hazai kézműves sörfőzésnek. Az ekkor elindult kraft mozgalom részeként jött létre az egykori Királyi Sörfőzde ipari parkjában az M47 Főzdepark, ahol a MONYO három másik kisüzemi gyártóval karöltve vágott neki a reformnak.

2015-ben elnyerték az „Év Sörfőzője” díjat, 2016-ban pedig az Alltech Commonwealth versenyén indultak el, más magyar főzdékkel egyetemben, összesen 27 kategóriában: a hazaiaknak 16 érmet sikerült bezsebelniük, amiből 7 a MONYO-t illette meg. Több, mint 80 különböző fajta sör került már ki az üzemből, amiket exportáltak több európai országba, illetve az EU-n kívül Mexikóba, Kanadába, sőt Kínába is.
Az elmúlt években a kezdeti 4 fős létszám 13-ra duzzadt, söreik osztatlan sikere nyomán pedig a MONYO Brewing immáron kinőtte korábbi üzemét, és új befektetőjüknek hála 2021-ben megnyithatja a kapuit a MONYO Land. A sörfőzde kertjében nyílik hamarosan Budapest új szórakozóhelye, ahol főzdetúrák, koncertek, szabadtéri programok és természetesen kraft sör várja majd a látogatókat.

Labels attached to the content: Blogpost