Barion Pixel
Our website uses cookies.
Hungarian
English

.

Shared Parallels 0,375L
27,990 Ft
10% kedvezmény első vásárlásodból!
Csatlakozz a Beerselection Club-hoz!
Mi a lényeg?

Shared Parallels 0,375L

27,990 Ft
10% kedvezmény első vásárlásodból!
Csatlakozz a Beerselection Club-hoz!
Mi a lényeg?
Manufacturer: Shared
Webshop stock Last 1 db in stock
Average Rating: Not Rated
Expected delivery: October 03, 2023

Description

Az Imperial Stout, amelynek alapját több hordó és tölgyfa érlelt stout képezi, amelyet blendelés után Willets kentucky hordóban érleltek tovább. A folyamat után friss fahéjrúdakon, vaníliababokon és bourbon hordóérlelt juharszirupon pihentették még. Sűrű, testes tétel, sok csokoládés, fűszeres és tortás ízzel.

Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.

A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.


Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek

Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli

Reviews

There are no reviews for this product.