Our website uses cookies.

Te hogyan tárolod a sört?

Mint minden élelmiszernek, a sörnek is megvan a maga tárolási hőmérséklete. Ez típusonként eltérő lehet, viszont a döntő többségüket hűtve kell tárolni.

Mi itt az üzletünkben fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy a legtöbb sör tárolási hőmérséklet szerint legyen tartva, hiszen így tudjuk garantálni az adott ital megfelelő minőségét.

A múlt évi átalakításunknak köszönhetően ezt igen látványos formában tekinthetitek meg az üzletünkben, hiszen nem kevés mennyiségű és minőségű sörrel próbáljuk kielégíteni minden egyes fogyasztó igényét. Mindamellett számos főzde csak úgy engedi termékei importálását, ha a megfelelő tárolással együtt garantálva van a sör hűtött szállítása is. Így tudjuk sorainkban például a Garage, Toppling Goliath, Hop Hooligans, Zagovor, Frost Beer, Stamm, Deya vagy akár a Verdant söreit.

 Sok sörnek a fogyasztási hőmérséklete közel azonos a tárolási hőmérsékletével, így például egy testesebb Imperial Stoutot, Baltic Portert vagy akár egy Barley Wine típust bátran fogyaszthatunk vagy tárolhatjuk akár szobahőmérsékleten, ellentétben egy IPA vagy Pale Ale sörrel, amely igenis igényli a hűtve tartást. Ennek oka, hogy a magas hőmérséklet nagy mértékben felgyorsítja az oxidációs folyamatot, ami a megöli a nagy gondossággal összeválogatott komlóaromákat, ami így állott, fáradt ízvilágot eredményez. Ökölszabályként elmondható, hogy 25 fokos átlaghőmérsékleten a komlóhangsúlyos sörök (IPA, APA) már 50-60 nap után produkálják a fentebb említett fáradt ízeket, szagokat, egyes típusok (New England IPA) még korábban. 5 fok környékén, ahogyan mi is tároljuk ezeket a típusokat, ez akár 1 év is lehet, így a nálunk vásárolt sörök minőségében maximálisan megbízhatsz.
A belga típusoknak, valamint a magas alkoholtartalmú Imperial Stoutoknak, Baltic Portereknek, Barley Wine-oknak a hosszabb tárolás rendkívül jól tud állni, kerekebbé, letisztultabbá teszi az ízeket, ahogyan ez több bortípusra is igaz.

Te mennyi figyelmet fordítasz a sörök tárolására?

Mennyire meghatározó számodra a fogyasztási hőmérséklet?